Mijn verhaal - van advocaat naar proposal planner
Ik ben een romanticus. Altijd al geweest, maar niet altijd geweten. Van advocaat naar proposal planner, hoe kom je daar?
Twee jaar geleden studeerde ik nog rechten. Ik had een goede baan bij de rechtbank, mijn cv zag er goed uit en ik haalde goede cijfers. Mijn toekomst stond redelijk vast: ik zou advocaat worden en dat was het dan. Best een goed toekomstperspectief zou je zeggen, toch?

Zo voelde dat niet voor mij. Hoe verder ik kwam in mijn studie hoe meer ik hieraan begon te twijfelen. Het klopte niet met mijn gevoel, niet met mijn visie. Het paste niet bij mij. Hoe krampachtig ik ook probeerde mijn huidige leven in te passen in mijn visie, iedere keer kwam weer terug dat dit niet is waar ik gelukkig van zou worden. Natuurlijk was het idee van stabiliteit en een goed inkomen aantrekkelijk, maar het waren niet de dingen waar ik 's ochtends voor uit bed wilde komen. 

Toen ik voor de zoveelste keer twijfelde aan de richting waarop ik ging, nam ik een drastisch besluit: ik doe het gewoon niet. Ik zie een toekomst voor me waar ik energie krijg uit hetgeen ik doe, daar kies ik voor.

Wat ik dan wel zou gaan doen was makkelijk. Al sinds ik een jaar of 14 was wist ik dat ik een passie voor bruiloften en liefde had. Daarnaast heb ik ook een talent voor organiseren. Als je dat combineert kom je uit op weddingplanner, wat later proposal planner werd. Deze switch heb ik gemaakt omdat het ontzettend leuk is om deze nieuwe, nog vrij onbekende markt te ontdekken en deel te zijn van de ontwikkelingen. 

Daarna was het gewoon een kwestie van doen. Ik heb mijn studie afgemaakt (op dat punt had ik nog maar 5 maanden te gaan) en ben gewoon begonnen. Ik ben een opleiding tot weddingplanner gaan volgen en ben mijn bedrijf gaan opbouwen. En wat blijkt? Ik had geen betere keuze kunnen maken! Het is niet te beschrijven hoe mooi het is de liefde tussen twee mensen te zien die ervoor kiezen hun leven met elkaar te delen.

Ik weet nu al dat dit het pad is waar ik altijd op heb moeten zitten. De mogelijkheden zijn oneindig, en dit is nog maar het begin.

Liefs, 

Sofie