De bloopers

Je ziet ze vast weleens voorbij komen op Facebook: van die filmpjes van huwelijksaanzoeken die helemaal in de soep lopen. Bij het zien van die filmpjes lig je vast in een deuk want het is toch de ver van je bed show. Maar niets is minder waar. Een mislukt huwelijksaanzoek overkomt de besten. 

Het leek zo perfect 

Een romantische setting. Een stel loopt hand in hand over het strand. De vrouw giechelt door iets wat de man zegt. Ze kruipt dichter tegen hem aan door een arm om hem heen te slaan. Dan komen ze bij een paar rotsen aan, de perfecte locatie voor het aanzoek. Alsof het voorbestemd lijkt te zijn gaat de zon net onder. Het stel staat even stil om van dit mooie natuurverschijnsel te genieten. De vrouw heeft niets door en slaat haar handen voor haar mond als ze achter zich kijkt en haar vriend op een knie ziet zitten. Hij heeft een doosje met daarin een ring in zijn hand. De vrouw begint te huilen van geluk en wil haar vriend in de armen vallen. Maar dan komt er een enorme golf op die het stel overspoelt. De ring wordt meegespoeld door het water en verdwijnt in de zee. Voorbij romantisch moment, voorbij perfect aanzoek. Het is allemaal in het water gevallen (letterlijk, ha-ha). 

Het overkomt de besten

Verhalen over aanzoeken die niet volgens plan gaan kent iedereen, maar wist je dat ook sterren hier niet veilig voor zijn? Zo zie je dat je ook als je geld zat hebt, een perfect huwelijksaanzoek niet gegarandeerd is.

Een bekend voorbeeld hiervan is dat van Prins Charles en Diana. Veel vrouwen zijn jaloers op de prinsessenbruiloft van Meghan Markle, maar ook als prinses ben je niet verzekerd van een sprookjesaanzoek. Volgens Diana kreeg zij haar aanzoek op een gewone dag in de kinderkamer op Windsor Castle. Charles vroeg haar uit het niets ‘Will you marry me?’ en zij begon te lachen, niet wetende dat hij het serieus meende. Uiteindelijk zei ze ‘ja’ en was het stel officieel verloofd, maar geen ring, romantiek of officieel aanzoek op een knie. Gewoon een formele vraag met een ondertoon van ‘oh ja, by the way…’.

Niet het schoolvoorbeeld van een fairytale huwelijksaanzoek, maar in ieder geval kreeg Charles uiteindelijk een ‘ja’. Men denkt vaak dat bekende mensen alles kunnen krijgen dat ze willen, maar zo ging dat niet bij Bill Clinton. Bill en Hillary hebben een turbulent huwelijk en het aanzoek is daar geen uitzondering op. Het is een bekend verhaal dat hij Hillary meerdere keren ten huwelijk heeft moeten vragen. De eerste keer kreeg hij namelijk te horen ‘No, not now, give me time’. Awkward…

Nog een vooroordeel misschien: als je bekend bent, doe je een groots aanzoek met veel poespas. Zoals hierboven bleek gold dat niet voor Charles, maar ook Will Smith trok zich hier niet veel van aan. Hij vroeg Jada ten huwelijk toen ze in bed lagen, klaar om te gaan slapen. Hij zei, en je kunt het hem bijna horen zeggen 'Hey, we might be real good married. Wassup? You wanna marry me?'
If you stumble...

Er zijn nog veel meer voorbeelden van huwelijksaanzoeken die in het water vallen (Meghan Fox die in haar enthousiasme haar ring in het zand laat vallen en nooit meer terug heeft kunnen vinden of Chrissy Teigen die uitgerekend op de avond van haar aanzoek last krijgt van ernstige buikkrampen). Maar behalve een deuk in je ego door het viral gaan van je bloopervideo, zul je merken dat de schade meevalt. Het verdient dan wel geen schoonheidsprijs, uiteindelijk wordt het deel van het verhaal en krijgt het daardoor z’n charmes.  
En wil je het zekere voor het onzekere nemen? Huur een proposal planner in! Maak een afspraak voor een vrijblijvende kick-off call. 
Sofie van Gorkum

Sofie is proposalplanner en helpt mannen en vrouwen bij het creëren van hun unieke aanzoek. Lees hier meer over haar verhaal.