Een gelukkige, duurzame relatie - wat is het geheim?
Geschreven door Sofie van Gorkum

Gelukkig oud worden met je partner wil natuurlijk iedereen. Daarbij is vooral het woordje ‘gelukkig’ key. Samen oud worden kunnen we allemaal, de kracht ligt in het opbouwen van een relatie waar beide partners voldoening uit halen.

Het 'geheim'
In mijn vrije tijd lees ik graag boeken in de categorie persoonlijke ontwikkeling. Zo vind ik het ook interessant om me te verdiepen in mijn relatie. In dat verband kwam ik terecht bij het boek Mindful relationship habits van S.J. Scott en Barrie Davenport. Volgens dit boek ligt het geheim van een gelukkige relatie in het opbouwen van duurzame gewoontes die de relatie verdiepen en onderhouden. Het is een krachtige manier om ervoor te zorgen dat je relatie niet in een sleur belandt.

Hoe het werkt
Zelf vind ik liefdesrelaties fascinerend en kan als romanticus enorm genieten van mooie liefdesverhalen. Helaas hoor ik ook vaak verhalen van partners die na een tijdje gewend aan elkaar raken en zich vervelen in hun relatie. Als gevolg hiervan groeien ze uit elkaar.

Dit boek legt op een praktische manier uit hoe je je relatie kan onderhouden en verdiepen. Ik geloof erin dat een goede relatie werk nodig heeft. Het komt niet altijd makkelijk, maar als je ervoor kiest om voor altijd bij elkaar te blijven, dan vereist dat moeite van beide kanten. Het boek legt uit dat mindful staat voor aanwezig zijn, voor betrokken en bewust zijn. Dat is ook de boodschap van het boek: ga bewust met je relatie om, zo zorg je ervoor dat je naar elkaar toegroeit in plaats van uit elkaar. De uitleg hierachter is eigenlijk simpel. Iedereen kent wel dat gevoel van nieuwe liefde. Je zorgt ervoor dat je er tiptop uitziet, je wilt altijd bij elkaar zijn en je denkt constant aan je partner. Oftewel: je doet moeite voor je relatie. Wat vaak gebeurt is dat dat stopt na een aantal maanden of jaren. Door bewust om te gaan met je relatie blijf je die moeite doen voor elkaar.

Het belang van 'habits'
Door het inbouwen van deze habits in je relatie ben je meer aanwezig voor elkaar, communiceer je beter, voorkom je onnodige en onredelijke ruzies en leer je elkaar beter te begrijpen. Een van de gewoontes is het opbouwen van bepaalde ‘rituelen’. Dat klinkt wellicht wat zweverig, maar wat het eigenlijk betekent is dat je ervoor zorgt dat je regelmatig connectiemomenten hebt. Bijvoorbeeld een avond in de week datenight maken. Zo weet je dat, hoe druk je week ook is, je altijd een moment hebt waarop jullie even helemaal samen zijn en kunnen (re)connecten. Het is in ieder geval een van mijn favorieten.

Het antwoord op alle vragen?
Natuurlijk verandert je relatie. Is dit hét geheim voor een diepgaande, gelukkige relatie? Nee, er bestaat niet één geheim. Een relatie bestaat uit meerdere essentiële elementen. Maar met de 25 relationship habits in dit boek kun je op een leuke manier werken aan je relatie en zorg je dat een van die elementen in ieder geval goed zit. Zo komt dat ‘gelukkig oud worden samen’ steeds dichterbij. 
Sofie van Gorkum
Sofie is proposalplanner en helpt mannen en vrouwen bij het creëren van hun unieke aanzoek. Wil je hier meer over horen? Klik hier om een gratis, vrijblijvende kick-off call in te plannen. 
©2019 ProposalCreators.com