5 redenen om een aanzoek te doen tijdens de kerstdagen
Vind jij kerst ook niet zo’n romantische tijd? Het is natuurlijk dé tijd dat je net wat dichter tegen elkaar aan kruipt, dat je samen de kerstboom versiert of dat de dinertjes net iets romantischer zijn. Waarschijnlijk is dat de reden dat er rond de kerstdagen zo veel aanzoeken worden gedaan. 

It’s all around you

Maar waarom is kerst dan zo romantisch? Waarom is het zo’n gebruikelijke tijd om een huwelijksaanzoek te doen? Het antwoord is natuurlijk voor de hand liggend: kerst is een tijd waarin alles verlicht is, alles gezellig aanvoelt en iedereen wat extra zijn liefde uit. Kerst is all around you. Je laat zien dat je aan elkaar denkt door elkaar te verrassen met cadeautjes en je omringt je met de personen van wie je het meest houdt. Het is vanzelfsprekend dat deze cosy tijd een paradijs is aan aanzoekideeën.
(tekst gaat hieronder verder)
Er is zóveel moois te verzinnen!

Poeh, de keuze is reuze. Waar zal ik beginnen? Er zijn met kerst heel veel leuke ideeën te bedenken. Zo kun je het simpel houden door de ring in een kerstbal in de boom te hangen. Of door de ring in een fopverpakking onder de boom te leggen. Maar je kunt ook flink uitpakken (ha-ha). Je kunt een eigen kerstliedje maken, bijvoorbeeld op de welbekende melodie van All I want for Christmas. Je kunt er zelfs een flashmob omheen organiseren! Je kunt het zo gek maken als je wil. Extra bonus: je geeft kerst voor de rest van je leven een speciaal tintje. 

Family time

Soms willen koppels hun verloving graag vieren met familie en vrienden. Het komt dan ook weleens voor dat er na het aanzoek aansluitend een familiefeest wordt georganiseerd. Wat is nou meer een tijd dat familie samenkomt dan tijdens kerst? Dat maakt een sterke combi. Het gevoel van saamhorigheid dat er al heerst tijdens de kerstdagen en het vieren van de verloving met familie. Iedereen is éxtra blij. 

Lekker goedkoop

Kerst is niet alleen de tijd van gezelligheid, lekker eten en verlichting. Het is natuurlijk ook de tijd van de sale! Niet alleen kledingzaken hebben uitverkoop, ook veel juweliers geven korting rond die tijd. Je bespaart al snel honderden euro’s! Lekker meegenomen in die decembermaand. 

Next level nagenieten

Een aanzoek doen, of een aanzoek krijgen, is een hele experience. Het begint voor degene die het aanzoek doet natuurlijk al bij het plannen. Maar voor beide partijen stopt het niet bij het aanzoek. Daarna beland je in een soort bubbel waarin je samen nog lang nageniet. Tijdens de kersttijd kun je dat nog even verdubbelen. Het is zo’n gezellige en romantische tijd dat je tijdens kerst éxtra nageniet. Donkere avonden, verlichting op straat, een haardvuurtje. Het is alsof alles er op is gericht jullie nog even in die bubbel te houden.

Sofie van Gorkum

Sofie is proposalplanner en helpt mannen en vrouwen bij het creëren van hun unieke aanzoek. Lees hier meer over haar verhaal.