Een thuisaanzoek - 5 ideeën voor het doen van een aanzoek thuis

We zitten allemaal thuis en dat gaat nog wel een paar weken duren. Wat nou als je al vanaf het begin van de lockdown een aanzoek wilde doen? Kun je niet meer wachten? Geen probleem, het kan natuurlijk ook gewoon thuis. Laat je inspireren door dit artikel en wacht niet langer met het zetten van de volgende stap!

1. Een romantisch buiten-aanzoek

De key is kijken naar de mogelijkheden. Als je een beetje creatief bent, zijn er zoveel dingen te bedenken! Bijvoorbeeld: naar buiten kunnen we niet, maar er is natuurlijk altijd nog de mogelijkheid van de tuin of het balkon. Deze kun je heel romantisch versieren met lichtbakken, lampjes, rozenblaadjes en andere decoratie. Leg een kleedje neer op de grond met wat kussens en zet champagne klaar. Je hoeft alleen nog op je knieen! 

Tip: let natuurlijk wel altijd even op het weer. Je wilt niet dat je aanzoek (letterlijk) in het water valt (alhoewel regen op een afgedekt balkon juist weer heel romantisch kan zijn). 

2. The-will-you-marry-me-game

Dit is een leuk idee als je echt goed je creativiteit wilt laten vloeien! Een aanzoek in de vorm van een spel kan verschillende vormen aannemen. Je kunt een zoektocht door het huis maken of echt letterlijk een spel ontwerpen met allemaal persoonlijke vragen of leuke opdrachten. Je kunt bijvoorbeeld een opdracht in het spel doen waarop staat: vraag je partner ten huwelijk. Of je kunt een trivia ontwerpen waarin een van de vragen dé vraag is. Zorg wel dat jij deze kaarten krijgt, een beetje valsspelen voor je eigen bestwil mag best!

3. Een klassiek aanzoek

Veel aanzoekers pop the question tijdens een romantisch dinertje in een mooi restaurant: een echte klassieker. Dit kan ook heel goed thuis! Ja, je kunt thuis uit eten (geloof mij maar, ik heb het gedaan!). Je kunt zelf een heerlijk drie gangen diner koken, maar in deze tijd hebben ook veel restaurant een take away diner. Maak de sfeer compleet met een achtergrondmuziekje, kaarsen, sfeerverlichting en een mooi opgemaakte tafel. Et voila: je bent thuis uit eten.

4. Een tipsy aanzoek

Een ander idee waarop je het restaurant naar je huis brengt, is het organiseren van een high wine of beer. Je kunt lekkere hapjes maken (of kopen) en daarbij haar favoriete wijnen of bieren selecteren. Je zou zelfs als verrassing een wijn- of bierfles kunnen bestellen met een persoonlijk etiket.

5. Dance the night away

Organiseer een dansavond! Het is niet voor niets dat bruidsparen altijd een eerste dans doen op hun bruiloft: het is hartstikke romantisch. En hartstikke leuk ook. Je kunt een dansleraar inhuren om bij jullie thuis een les te geven (met inachtneming van de 1,5 meter uiteraard). Of, indien je een lager budget hebt, kun je ook duizenden tutorials op internet vinden. Bijkomend voordeel is dat jullie volledige privacy hebben en het zo gek kunnen maken als jullie willen!

Go big and stay home

Heb je het aanzoekvirus te pakken en wil je niet langer wachten? Leef je uit! Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg opties! Wil je meer tips of hulp bij het plannen van het aanzoek? Proposal Creators is gewoon open en staat je graag te woord. Je kunt contact met ons opnemen of gemakkelijk een (vrijblijvende) terugbelafspraak inplannen.

Tegen degenen die dit niet voor ogen hadden en daarom willen wachten zeg ik: houd vol! Er komt een tijd dat we weer mooie aanzoeken kunnen plannen buitenshuis en ook daarin sta ik graag voor je klaar. 


Sofie van Gorkum

Sofie is proposalplanner en helpt mannen en vrouwen bij het creëren van hun unieke aanzoek. Lees hier meer over haar verhaal.